A piskótához
6 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
6 púpos evőkanál kristálycukor
4 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
2 csapott evőkanál kakaópor - holland
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 dl olaj
A krémhez
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A legfelső réteghez
400 ml Fanta üdítőital
40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
7 dl Fanta narancs szénsavas üdítő
4 evőkanál cukor
1
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
2
A kemény habhoz keverjük a tojássárgájákat.
3
A lisztet elkeverjük a csipet sóval, a sütőporral, és a kakaóporral, majd hozzászitáljuk a tojáshabhoz.
4
Lazán összeforgatjuk a tésztát, és egy 20x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk.
5
185 C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
6
Közben elkészítjük a túrós krémet, amihez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, és a reszelt citromhéjat.
7
Ha megsült, majd kihűlt a tészta, rásimítjuk a túróréteget.
8
A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport, és a cukrot, a többi Fantát felforraljuk, majd hozzákeverjük a cukros pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet.
9
Amint kész, még melegen, egyenletesen eloszlatjuk a túrós réteg tetején.
10
1-2 óra hűtőben való pihentetés után már szeletelhetjük is a sütinket.
Kakaós lapok: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozd jól össze, majd felezd el, és két kb. 24 * 36 cm-es (amekkora a tepsid) lapot nyújts ki belőle. Ne ijedj meg, nagyon vékony lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valókból sütöttem egy piskótát. A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a m...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű