Tésztához:
60 dkg liszt
16 dkg margarin
6 ek porcukor
1 cs szalalkáli fél dl tejben feloldva
2 egész tojás
kevés tej
Krémhez:
7 dl tej
6 púpos ek liszt
25 dkg margarin + 25 dkg porcukor
4 cs vaníliás cukor
2 ek zselatin fél dl vízben feloldva
A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta).
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és felfőzzük, beletesszük a feloldott zselatint.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit.
Szeleteljük és porcukrozzuk.
A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral egy mély tálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. 2. Hozzáadunk egy tojást, majd kisvártatva a lisztet, és jól összedolgozzuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://receptneked.hu/edes-sutemenyek/kakaos-kevert-suti/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat és lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, vanillincukrot, egy csipet sót és a mazsolákat. Ezekkel először összekeverjük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű