Hozzávalók:
a tésztához:
1 egész tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
3 evőkanál méz
3 evőkanál tej
1 kiskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt
A krémhez:
3 dl tej
6 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg sütőmargarin
20 dkg cukor
baracklekvár
Elkészítés:
1 egész tojást 15 dkg cukorral elkeverünk, aztán hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 evőkanál mézet, 3 kanál tejet és egy kiskanál szódabikarbónát. Ezt a masszát gőz fölött sűrűre főzzük, és melegen 45 dkg lisztet hozzáadunk. A tésztát összegyúrjuk és jó fél órát pihenni hagyjuk. Ezután 4 részre osztjuk, aztán a lapokat késfoknyi vastagra nyújtjuk, és 180 fokos sütőben úgy 8 perc alatt megsütjük őket.
Amíg a tészta pihen a nyújtás előtt, addig a krémet simán össze lehet állítani: 3 dl tejben 6 dkg búzadarát megfőzünk. Míg hűl, 20 dkg margarint habosra kikeverünk 20 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. A vajas krémet a kihűlt darához keverjük. A krémet 2 részre osztjuk. Az első felét az alsó lapra kenjük. A következő lapra sárgabarack lekvárt kenünk, a következőre a krém másik felét. A negyedik lapra csokimázat teszünk. Másnap szeletelhető.
Elkészítés: Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, tekerd ki, és lisztezett felületen nyújtsd ki két-három milliméter vékonyra. Vágd fel hosszában körülbelül 2-2,5 centi szél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A porcukrot, mandulalisztet, és az első adag tojásfehérjét egy tálba mérjük. Kezünkkel alaposan összekeverjük, összedolgozzuk marcipán szerű masszává. 2 Ezt követően a vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta az anyagokat összeállítjuk 4 lapot sütünk belőle...... az egyik lapot apróra összetörjük... krém a tejben a cukorral a pudingot felfőzzük majd még melegen bele tesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverni 1 dl meleg vízzel. 1 dl olajat lassan hozzáadni, ha már habos akkor bele 25 dkg lisztet (én rizslisztet használtam) 1 cs.sütőpor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű