8O dkg liszt
50 dkg teaval
4 kis doboz tejfol
3 teás kanál só (ízlés szerint)
8 gram sutopor
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe.
Másnap egy nyújtó deszkán jól át gyúrom a tésztát, el sodrom 5-6 milliméter vastagságúra és kiszaggatom pogácsa szaggatóval. Tepsit kibélelek sütő papírral és bele rakom a pogácsákat megkenem a tetejét meg kenek felvert tojással és teszek mindegyikre sajtot, magocskákat ,,ki mit szeret,,,. Nem kell keleszteni mert csak sütőpor van benne,,,elő melegített sütőbe teszem és sutom kb. 15 percig,, sütőtől függ.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. Pizzakrémmel megkenjük és feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük és sajttal megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk, kb 0,5-1 cm vastagságú négyzetre nyújtjuk. Pizzakrém: A hozzávalókat simán összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, a virsliket felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe keverjük bele a cukrot és langyosítsuk fel, majd az élesztőt is adjuk hozzá, szórjunk rá 1-2 csipet lisztet. Lefedve, 10-15 percig hagyjuk pihenni, várjuk meg, míg az élesz...
Elkészítési idő: 3 őra+25 perc Nehézség: Könnyű12 órás kovász receptje: 300 ml víz 300 g liszt rétes 2 evőkanál olaj ( kihagyható) 20 g élesztő A 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Beteszek minden hozzávalót a...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes