100 g zabpehelyliszt vagy zabpehely ledarálva
50 g vaníliás fehérje
2 tojás (L-es)
200 g áfonya
kb. 1 dl tej
1/2 tk szódabikarbóna
édesítő
Az áfonya kivételével turmixold össze a hozzávalókat, majd a végén forgasd bele a gyümölcsöt. Töltsd a masszát szilikonos muffin formákba úgy, hogy a mélyedéseket nagyjából háromnegyed részig töltse ki a tészta. Előmelegített sütőben, kb. 175 fokon süsd meg!
A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, végül...
Elkészítési idő: 120perc Nehézség: KözepesIgen egyszerű elkészíteni. Főzzünk fél liter vaníliás cukrászkrémet. Egyharmadába keverjünk bele fél- vagy akár egy egész tábla vízgőzön lassan megolvasztott keserűcsokoládét. Béle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém hozzávalóit összekeverjük, majd 2 dl tej 3 e.k. liszt, besűrítjük, 3 tojássárgát adunk hozzá. A 3 tojásfehérjét 5 e.k. cukorral gőz felett felverjük, majd a kettőt összekev...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz adott hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. (Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.) Cipóvá formáljuk, befóli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű