100g kimagozott datolya
100g pekándió
50g tökmag
50g zabpehely
4 evőkanál kakaópor
2 púpozott evőkanál mandula vaj
1 narancs leve és héja
Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy tálba tenni, és jól összegyúrni csakúgy, mintha kókuszgolyót készítenénk. Ha a tészta túl száraz lenne, adhatunk hozzá egy kicsivel több narancslevet. Golyókat alakítunk belőle, majd a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Ha akarjuk beleforgathatjuk örült mandulába, kókuszreszelékbe, vagy csokiba is márthatjuk.
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 22x33 cm-es sütőformát. 2. Egy keverőtálban kézi robotgéppel verjük habosra a tojást az olajjal. Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához keverd el a lisztet a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a liszttel, a tojássárgájával, a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes