10 dkg darált mandula
5 evőkanál mogyoróvaj (peanut butter)
2-3 evőkanál juharszirup/méz
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg tejcsokoládé vagy csokicseppek
2 teáskanál kókuszolaj (elhagyható)
kb. 5 dkg sós földimogyoró
1. A tejcsokoládét és a sós földimogyorót felaprítjuk.
2. Összekeverjük a darált mandulát a kakaóporral, a mogyoróvajjal és a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a felaprított csokoládét, és összegyúrjuk.
3. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és natúran vagy a felaprított mogyoróban megforgatva hűtőbe tesszük.
4. Kapszliba ültetve vagy saslikpálcikára húzva tálaljuk.
Tipp: A darált mandulát helyettesíthetjük darált dióval, kesudióval is.
A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd kanalanként hozzáadom a diót és a zsemlemorzsát. A kapott tésztát 3 egyenlő részre osztom, ebből ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat és előmelegített sütőben 180 fokon kb:10 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es forma, kibélelni sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krémsajtot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű