35 dkg vöröslencse
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
kb. 5 cm gyömbér
1 l húsleves (akár kockából)
2-2,5 dl kókusztej
só, őrölt kömény, babérlevél
Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért.
Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel.
Főzd kb. 20 percig, végül a kókusztejjel keverd össze.
A karfiolt szedd rózsáira, a répát és a zellert pucold meg, vágd kis darabokra, majd mosd meg a zöldségeket. Tedd egy lábosba, öntsd fel egy-másfél liter vízzel, és kis lángon főzd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszerek: 1 tk kurkuma lestyán 10-15 egész bors 3ek vegeta 2 kk só 1 kockacukor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. 190 fokos előmelegített sütőbe helyezzük a kisebb sütőtök szeleteket, amelyeket előtte alaposan megmostunk, megszárítottunk és sütőpapíros lapos tepsibe tettünk. Kb 45 percig sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű