1,5-2 dl víz
vöröslencse
póréhagyma
4 gerezd fokhagyma
Cayenne bors, kurkuma
Így készítsd el: egy kis bögre - 1,5-2 deciliter - vöröslencsét moss meg, majd csöpögtess le. Fonnyassz meg karikára vágott póréhagymát egy közepes fazékban, kevés olívaolajon, majd dobj rá négy közepes gerezd tisztított fokhagymát. Ezt követően fűszerezd Cayenne-borssal és kurkumával. Add hozzá a lencsét, és öntsd fel vízzel. 5-8 centiméterre lepje el a zöldségeket. Ekkor tehetsz még bele fekete borsot, kevés paprikaport is. Nagyjából 20-25 percet főzd, fedő alatt. Sót csak akkor adj hozzá, amikor a tűzről leveszed, így kellemesen lágy lesz az állaga. Botmixerrel lazán turmixold, nem kell az egészet pépesíteni. Löttyintsd le egy fél citrom levével tálalás előtt.
A húst jól mossuk meg, ha kell többször is. Hideg vízbe tegyük fel főni, közepes lángra. Amíg felforr, tisztítsuk meg a zöldségeket. A hústól függ, hogy ezeket mennyire daraboljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt z...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tyúkhúst feldaraboljuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózzuk. Ki...
Elkészítési idő: 3 óra legalább Nehézség: KözepesA dinsztelt hagymára rádobom a répát, krumplit, fokhagymát és a fűszereket. Felöntöm vízzel és puhára főzöm. Amikor minden puha, botmixerrel krémesítem a levest Beleöntöm a tejs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű