menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaprecept:

Ha az igazán jó házilag is elkészíthető zabkása a cél, a következő tanácsokat érdemes észben tartani: használj fele-fele arányban nagy szemű és apró szemű zabpelyhet. A zabpelyhet kétszer annyi folyadékban főzd, ez pedig legyen fele víz, fele tej, hogy elérd a kellemesen krémes állagot. Elengedhetetlen egy kis só is, és kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le. Ha ezzel megvagy, jöhetnek a trükkök.

Zabkása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás krémtúró
Vaníliás krémtúró

A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy löttyintésnyi tejjel alaposan elkeverjük.(Előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki.) A maradék tejet a vanília magja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Boszorkánymáglya
Boszorkánymáglya

A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csokis-gyömbéres paleo keksz (Posta Renata)
Csokis-gyömbéres paleo keksz (Posta Renata)

1.) Verd fel a tojásokat, majd gyúrd hozzájuk egyenként az összes többi hozzávalót. 2.) A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Felhő szelet
Pudingos - Felhő szelet

1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle. 2. Rövid ideig, kb. 3-4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk