menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes palacsinta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 14-15db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl zabpehely
1,5 dl tej
1 db tojás
1 ek méz
csipet só
2 ek szójaolaj (v. mogyoróolaj)
Mézes-karamellizált alma hozzávalói:
3-4 db édes alma
3 ek méz
1 mk vaníliaaroma
1 mk őrölt fahéj

Elkészítés:


A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos tejjel. Ezután hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy a zabpehely teljesen magába szívja a tejet.

Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mézet, és üssük bele a tojást, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Egy sűrűbb masszát fogunk kapni.

Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, majd hevítsük fel. Amikor már elég forró a serpenyő, egy kisebb merőkanálnyit tegyünk bele a masszából, majd formázzuk kicsi lepénnyé. Egyszerre 5-6 palacsintát süthetünk meg.

Alacsony hőmérsékleten süssük barnára az alsó felét a palacsintáknak, majd egy lapáttal alányúlva, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át. Ezután süssük a másik felét is barnára, majd tálalásig tartsuk melegen. Átfordítás után már kevesebb idő kell a sütéshez.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk négyfelé. Ezután távolítsuk el a magházat, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Én kisebb kockákra vágtam fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, majd adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vaníliaaromát, és az őrölt fahéjat.

Ezután kisebb lángon, a serpenyőt félig lefedve, kezdjük el párolni az almát. Pár perc után, amikor az alma már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, majd addig karamellizáljuk még a mézes-lé kellően besűrűsödik és bevonja az almadarabokat.

Zabpelyhes palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés hókifli
Gesztenyés - Gesztenyés hókifli

1. A liszteket a margarinnal, tojássárgájával, tejföllel, cukorral és sóval összedolgozzuk, majd fél órára hideg helyre tesszük pihenni. Én nem egy nagy gömböcbe gyúrtam, hanem töb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kókusz kocka - *hagyományos recept
Kókusz kocka - *hagyományos recept

A sütőt 200 fokra előmelegítem légkeverés nélkül (légkeveréssel 175 fokra). A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom. A sárgáját a cukorral a vaníliás cukorral és a mézzel hab...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszcsók
Kókuszcsók

cukrot és a tojásfehérjét alaposan kavarjuk össze egy csipet sóval. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd az olvasztott vajat. Tegyük félre legalább 15-20 percre, de akár egy-két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk