50 dkg liszt
1 cs v. cukor
gríz
25 dkg vaj/zsír
0,5 cs sütőpor
2 tojás
15 dkg cukor
1 kispohár tejföl
tej
Töltelék:
2 kg alma
4-5 ek cukor
citromlé
1 cs v. cukor
1 tk fahéj
A vajat és a lisztet elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a v. cukrot,, a tejfölt, a tojás sárgáját és az 1 tojás fehérjét.
Az almát kevés citromlével és 1 cs v. cukorral, 4-5 ek kristálycukorral és a fahéjjal megpároljuk.
A tésztát 2 részre osztjuk.
Az alsóra szórunk egy kevés grízt, majd ezen eloszlatjuk az almát.
Rárakjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk és tojásfehérjével lekenjük.
180° 30-40 perc
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat vegyük elő sütés előtt egy 10 perccel, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire dolgozunk vele. Válasszuk szét a fehérjét és a sárgáját. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk az átszitált és sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű