Tésztához(22*32cm-es tepsihez):
5 db tojás
50 g kristálycukor
50 g méz
50 g natúr kakaópor
1 ek rizsliszt
1 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
5 dl hulala habtejszín
5 ek méz
A tojások sárgáját a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaópor-rizsliszt-sütőpor keverékét és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 12-15 percig,nehogy megégjen, majd hűlés után kettévágjuk.
Amíg a lapok hűlnek, a habtejszínt keményre felverjük a mézzel, majd megkenjük az alsó lapot, s rá a tetejét.
A képet a gyerekeknek készítettem, hogy minél ''' igazibb '''' legyen.
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő:A hájat tíz deka finomliszttel összegyúrjuk. A hatvan deka lisztet nagyobb tálba borítjuk, beleborítjuk a langyos vizet, a tojást, az ecetet, a kristálycukrot, a tejfölt, és az egé...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Majd a hűtőbe tesszük kb. 30 percig pihenni. Ezután lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk. 8-10 cm köröket szaggatunk....
Elkészítési idő: