30 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
30 dkg Spar free from univerzális liszt
4 dl langyos tej
2 ek. cukor
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott margarin
2 tojás
1 vaniliás cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk kis cukros langyos tejben, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk a kézi mixer dagasztókarja segítségével. A tejet csak apránként adjuk hozzá. a tojás nagyságától függően pici maradhat ki. Majd lisztezett szilikonlapon jól átgyúrjuk, addig, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután letakarva megkelesztük. Majd tetsző vastagságúra kinyújtjuk, szaggatjuk és olajban kisütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát a cukorral sűrű kásává főzzük, majd belekeverjük a mandulát és citromhéját. Ha kihűlt, kézzel tetszőleges alakzatokat (kifli,rúd,pogácsa) gyúrunk, porcukorban meghemperget...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a robotképben összeaprítjuk nem túl apróra, úgy, hogy legyenek benne kisebb nagyobb darabok. (Robotgép hiányában tegyük egy tiszta konyharuhába vagy zacskóba és klopfolóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű