Hozzávalók:
- 200 gr süteményliszt (mester+schär C)
- 50 gr Nagykun rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 90 gr porcukor
- ¼ cs. sütőpor
- 1 egész tojás
- 1/2 cs. lucullus mézeskalács fűszerkeverék.
A margarint a lisztekkel jól elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk belőle. Rizsliszttel szórt szilikon nyújtólapon kinyújtjuk, tetszés szerinti vastagságúra, majd szaggatjuk. Közepes lángon készre sütjük
A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit karikázzuk fel (én a karikákat még elfeleztem). A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű