- 10 dkg Mester házi kenyértliszt
- 10 dkg Schär mix B kenyérpor
- 5 dkg TAC barna magvas lisztkeverék
- 1 kk útifű maghéj őrlemény
- 250 ml langyos víz
- 18 gr élesztő
- 1 tk só
- 1kk cukor
- 2 ek étolaj
- tetszés szerint tehetünk bele magvakat
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, (30*11-es szögletes sütőforma) majd a kenyérmasszát vizes kanállal belekanalazzuk, s elsimítjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk magvakkal. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük, majd közepes lángon barnára sütjük.
A tojásokat verjük fel az olajjal, adjuk hozzá a magliszteket, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Könnyen keverhető, laza állagú legyen. Gyorsan terítsük egy sütőfóliával va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHáromszor hajtogatom 20 percenként, 2 órát kelt.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalói a sajt és az aszalt paradicsom kivételével dagasztógépbe tettem, hagytam, hogy szép hólyagos tésztát dagasszon. Az utolsó 5 percben tettem hozzá a sajtot és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA receptet kenyérsütőgépben készítjük el. - Program: normál kenyér - Szín: közép
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű