-1 cs. ostyalap
-40dkg cukor
-2 dl tej
-2 evőkanál kakaó
-40 dkg darált keksz
-10 dkg darált dió
-25 dkg Rama
40 dkg cukrot 2 dl tejjel és 2 e.k. kakaóval 5 percig kell főzni. Mielőtt lezártam alatt a gázt, beletettem 25 dkg Rama-t és felolvasztottam kevergetés mellett.
Egy tálban 40 dkg darált kekszet és 10 dkg darált diót összekevertem, majd ehhez öntöttem a forró! (fontos hogy rögtön gázról levéve kell) cukros-tejes-kakaós vajat. Nekem nem kellett az összeset hozzá öntenem a kekszes dióhoz, egy kevés maradt a lábosban. Az a lényeg,hogy kenhetően lágy massza legyen a tálban. Összekeverni, és rögtön még melegen elkezdeni kenni ostyalapok közé. Óvatosan mert a lapok törnek. Ha kihűl a massza, akkor nagyon nehéz vele dolgozni,ezért sietni kell. Az utolsó lapot rátéve kész. Kell tenni rá egy tálcát,deszkát mindegy, ami befedi, és minél több súllyal lenyomatni kb.1 napig.
A súlyozásnál figyelni kell,mert ha nincs odafigyelve a lapok csúszkálnak. Mindig egyenletesen súlyozzuk. Másnap óvatosan szelhető, hisz addigra az ostyalapok a súlyozás hatására szépen megpuhulnak a masszától.
1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, kiszedjük a magházat, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. 2. A tojásokat és a cukrot keverőtálba öntjük, és robotgéppel magas fokozaton...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad). Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSätt ugnen på 175 C. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna oc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a túró és a barack nélkül összekeverjük. (Én robotgéppel szoktam) A túrót jól összetörjük, majd az alapmasszához adjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű