A muffinhoz
8.5 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé (minimum 55%-os)
15 dkg cukor
1 ek tej
1.5 dl tejföl
1 db tojás
20 dkg finomliszt (finom)
1 tk sütőpor
A tetejére
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg étcsokoládé
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt. Ha kellően kihűlt, a felvert tojást is tegyük bele.
A lisztet és sütőport keverjük össze, és adjuk hozzá az előző masszát.
A muffinformába tegyünk papírt, majd kanalazzuk bele a tésztát (egy méretes evőkanálnyit mindegyikbe - így kb. 16 db muffint kapunk).
25-30 percig süssük a muffinokat (tűpróba).
Olvasszuk fel a mázhoz a fehér és az étcsokoládét. A kihűlt muffinokat kenjük be étcsokoládéval, és a fehércsokival rajzoljunk rá sprirált. Majd gyorsan, még mielőtt megkötne a máz, egy fogpiszkálóval sugár alakba a muffin közepétől húzzunk vonalakat kifelé.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
A fehér- és étcsokit felcserélhetjük, így fehér alapon fekete pókhálót is kaphatunk.
A liszttel elkeverem a sót, a sütőport, a cukrot, és elmorzsolom a vajjal. A tojással és ha szükséges egy kevés tejjel összeállítom a tésztát. Két cipóra osztom. Egy kb. 30 cm x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat összekeverjük a liszttel, majd a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni. A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amiko...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű