500 g kimagozott meggy
kevés meggyszirup (elhagyható)
300 ml tejszín
2 teáskanál rum (vagy rum aroma)
350 g csokoládé mousse**
5 g étcsokoládé, forgácsokra vágva vagy reszelve
** A csoki moussehoz:
15 dkg keserű csokoládé, feldarabolva
2 tojássárga
3 tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
csipetnyi só
A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb jénaiban felolvasztjuk a csokit, simára keverjük, majd a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a keményre vert fehérje habot is óvatosan beleforgatom. A hűtőbe tesszük kb. 4 órára.
A fekete-erdő mousse-hoz a tejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rumot és elektromos habverővel addig keverjük, amíg puha csúcsos nem lesz.
Négy pohárba rétegezzük a tejszínt, a csoki mousse-t, a meggyet és kevés meggylét, a tetejére tejszín kerül, amit csoki forgáccsal szórunk meg.
A puha margarint habosra keverem a cukorral,vaníliacukorral,beleteszem az egész tojásokat , azzal is jól kikeverem majd belekeverem a sütőporos lisztet és kikent tepsíibe simítom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjék kemény habját. A tészta mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 részr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű