175 g liszt
egy késhegynyi só
1 teáskanál porélesztő
1 evőkanál olaj
1/2 bögre víz
Szitáljuk át a lisztet többször így könnyebb és finomabb lesz.Tegyük a lisztet egy mély tálba, majd adjuk hozzá az élesztőt és a sót, keverjük össze.
Adjuk hozzá az olajat és a vizet is, majd kanállal keverjük amíg összeáll. Tegyük az elkészült tésztát meleg helyre 1 órára. 1 óra elteltével a tészta a duplájára nő. Hintsük meg egy kevés liszttel a munkaasztalt, majd gyúrjuk a tésztát 5 percig. Már el is készült a tészta. Ebből az adagból 14 – 15 töltött lepényt készíthetünk vagy egy nagy pizzát.
Jó étvágyat!
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. A margarint habosra keverjük a sóval. 4 részre osztjuk a tésztát. 30 cm-es átmérőjűre kinyújtunk egyet,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk, ezután a tésztát letakarva a duplájára kelesztjük....
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összekeverjük, és jól kigyúrjuk, majd négy cipót formálunk. Külön nem kell keleszteni. 2. A cipókat gáztepsi nagyságúra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyurjuk 4 egyforma rudat formálunk A tölteléket elkészítjük, de nem kell agyonra kikeverni Ezt is 4 félé osztom Egyenként kinyujtom, és a tölteléket elkenem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű