menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g liszt
30 g friss élesztő
280- 300 ml tej
70 g cukor
50 g vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája

A töltelékhez
sárgabaracklekvár

A tetejére
porcukor

Elkészítés:


Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.

A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cseresznyés - Habos cseresznyés lepény
Cseresznyés - Habos cseresznyés lepény

1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, amiből 2 kanállal félreteszünk a tojásfehérjéhez, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot. 2. Ezután felváltva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Hókifli
Hókifli

A lisztet a margarinnal ,sóval elmorzsoljuk, majd a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk.1 órát hideg helyen pihentetjük. Ezután nyújtjuk ki késfok vastagságúra, majd 8-10 cm átmérő...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gépi linzer - Kertész Jutka
Gépi linzer - Kertész Jutka

A cukrot a margarinnal habosra kikeverni, beletenni a tojásokat, a vaníliás cukrot, a lisztet;majd kekszkinyomó gépbe betölteni.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chia puding
Chia puding

hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd minimum 8 órán át állni hagyjuk a hűtőben. 2.1-2 óra után meg lehet keverni, de ha nem, akkor sincs gond. A chia magok megszívják mag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk