200 g vaj
110 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
0.5 tk fahéj
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
230 g finomliszt
70 g étkezési keményítő
1. A piskóta készítését a papírformák kivágásával kezdjük. Egy tortaformát körberajzoljuk 6 tepsiméretű papíron. 2. Szokásos módon elkészítjük a piskótát. 3. A 6 db s...
Elkészítési idő: több, mint 2 ór Nehézség: NehézMindent összegyúrunk.Már nem ragacsos,sima felületű tésztát kell kapnunk. Kicsit pihentessük és ezalatt készítsük el a tölteléket Töltelék: - 0,5 kg túró - 2 csomag vaníliás cuk...
Elkészítési idő: 1,20 perc Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, vaníliás porcukorral, reszelt csokoládéval, reszelt citromhéjjal, 1 tojássárgájával, darált dióval, 1 dl felvert tejszínhabbal elkeverjük. Az édes tésztából készí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukor és a vaj felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a sót és a búzadarát, valamint a fehérjéből a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű