menu

Családireceptkönyv.hu

Ribizlis piskótatekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
2 ek olaj

krém

3 dl tej
3 csapott ek. búzadara
3-4 ek. cukor
1 citrom héja
10 dkg puha vaj
20 dkg leszemezett ribizli

Elkészítés:



Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához szitálom, óvatosan beleforgatom. Végül a tál oldaláról belecsorgatom az olajat is.
Egy nagy sütőlemezt (30x40cm) kibélelek sütőpapírral, erre simítom a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütöm.
Egy nagy konyharuhát kiterítek, kevés vizet permetezek rá (egy virág permetezővel) erre borítom a kisült tésztát. Óvatosan lehúzom róla a papírt, majd a ruhával együtt feltekerem. Így hagyom kihülni.
Elkészítem a krémet:


A tejet felforralom, majd a búzadarát beleszórom. Állandó kevergetés mellett besűrítem. Belekeverem a cukrot, a reszelt citromhéjat. Tetejére egy darab folpack-ot borítok, így hűtöm ki. Ha szobahőmérsékletű habosra keverem a vajjal, majd beleforgatom a ribizlit.
A piskótát óvatosan szétnyitom, megkenem a krémmel és feltekerem. Ezután lehet díszíteni, vagy csak porcukorral meghinteni

Ribizlis piskótatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Adélka néni túrós sütije
Adélka néni túrós sütije

1. A tésztát piskóta módra kell kikeverni, majd sütőben megsütni. 2. Ha megsült, félbe kell vágni, és a kikevert krémmel megtölteni. 3. Porcukorral a tetejét megszórni, hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinyomós keksz és linzer
Kinyomós keksz és linzer

Keksz: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, és így is jól kikeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd állandó keverés mellett ap...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Clafoutis Pina Colada recept
Clafoutis Pina Colada recept

elkészítés A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal (kristálycukor + porcukor). Plusz egy csipet só, hogy kihozza az édes ízeket. Hozzáadjuk a lisztet és simára ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gumicukor
Gumicukor

Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk