Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
2 ek olaj
krém
3 dl tej
3 csapott ek. búzadara
3-4 ek. cukor
1 citrom héja
10 dkg puha vaj
20 dkg leszemezett ribizli
Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű, lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához szitálom, óvatosan beleforgatom. Végül a tál oldaláról belecsorgatom az olajat is.
Egy nagy sütőlemezt (30x40cm) kibélelek sütőpapírral, erre simítom a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütöm.
Egy nagy konyharuhát kiterítek, kevés vizet permetezek rá (egy virág permetezővel) erre borítom a kisült tésztát. Óvatosan lehúzom róla a papírt, majd a ruhával együtt feltekerem. Így hagyom kihülni.
Elkészítem a krémet:
A tejet felforralom, majd a búzadarát beleszórom. Állandó kevergetés mellett besűrítem. Belekeverem a cukrot, a reszelt citromhéjat. Tetejére egy darab folpack-ot borítok, így hűtöm ki. Ha szobahőmérsékletű habosra keverem a vajjal, majd beleforgatom a ribizlit.
A piskótát óvatosan szétnyitom, megkenem a krémmel és feltekerem. Ezután lehet díszíteni, vagy csak porcukorral meghinteni
1. A tésztát piskóta módra kell kikeverni, majd sütőben megsütni. 2. Ha megsült, félbe kell vágni, és a kikevert krémmel megtölteni. 3. Porcukorral a tetejét megszórni, hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeksz: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, és így is jól kikeverjük. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, majd állandó keverés mellett ap...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal (kristálycukor + porcukor). Plusz egy csipet só, hogy kihozza az édes ízeket. Hozzáadjuk a lisztet és simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű