1 kg darálthús
1 nagy vagy két kisebb fej hagyma
2 g fokhagyma
só, bors
majoranna (kakukkfű)
2 tojás
3 szikkadt zsemle
1 ek. őrőlt pirospaprika
5 db főtt tojás
Krumplifőzeléket gondolom mindenki tud készíteni, hiszen olyan egyszerű.
Hozzávaló:
5-6 burgonya
2-3 babérlevél
só
csipet cukor
1 ek. liszt
tejföl
ecet
A burgonyát meghámoztam, majd 2-3 mm-es karikákra szeltem. Annyi vízzel tettem fel főni, amennyi épp ellepte. A babérleveleket is mellédobtam. Mikor felforrt akkor sóztam. Puhára főztem, majd tejfölös habarással sűrítettem. Végül egy csipet cukorral és egy kanál ecettel ízesítettem.
A Stefánia vagdalt tulajdonképpen egy egyszerű fasírt tepsiben sütve, aminek a közepébe főtt tojást rejtünk.
Hozzávalók:
1 kg darálthús
1 nagy vagy két kisebb fej hagyma
2 g fokhagyma
só, bors
majoranna (kakukkfű)
2 tojás
3 szikkadt zsemle
1 ek. őrőlt pirospaprika
5 db főtt tojás
A hagymát finomra vágom, majd kevés olajon puhára párolom. Végül belereszelem a fokhagymát, azzal már csak egy percig sütöm. Míg a hagyma párolódik, beáztatom a szikkadt zsemléket vagy az előző napos kenyér végét. Lehet tejben, lehet vízben áztatni, ízlés kérdése.
Egy nagyobb tálba teszem a húst, a puhára sütött hagymát, a kinyomkodott zsemlét, 2 egész tojást, sót, borsot, kevés majorannát vagy kakukkfüvet, pirospaprikát. Alaposan összegyúrom.
A nagy sütőtepsit kibélelem sütőpapírral, erre nem ragad a hús majd és a tepsit is egyszerűbb elmosogatni. A hús felét erre halmozom, egy hosszú, keskeny csíkot formázok belőle. Elrendezem rajta a főtt tojásokat, majd a maradék hússal befedem. Ha van itthon teszek a tetejére szeletelt bacont, a kisülő zsírja nagyon jó ízt ad a húsnak, ráadásul megakadályozza, hogy kiszáradjon. Ha nincs itthon szalonna, akkor kevés olajjal meglocsolom a tetejét, majd sütés közben is kétszer-háromszor.
170-180 fokos sütőben sütöm kb. 50-60 percig.
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. 2. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dob...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA legjobban bevált, kedvenc fasírtmasszánkat elkészítjük, golyókat formázunk. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsi aljába karikára vágott krumplit terítünk. Rápakoljuk a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertésmájat alaposan átmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, és kicsit bedörzsöljük vele a májat. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a húst tesszük egy 8-10 literes lábosba, mikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a többi hozzávalót. Lassú-nagyon lassú- tűzön addig főzzük, amíg le nem jön a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz