6 tojás, 300 g porcukor,
20 g kakaó,
250 g reszelt alma,
150 g darált
dió, 100 g
darás liszt,
1 csomag sütőpor.
A tojássárgáját a porcukorral (kb. 1 órát ) habosra keverjük. Azután belekeverjük a kakaót, a megreszelt almát és a darált diót. A keményre felvert tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel együtt könnyedén a tésztához vegyítjük. A tortaformát kikenjük, kihintjük liszttel, beleöntjük a tésztát, és előmelegített közép meleg sütőben lassan sütjük. A kihűlt tortát két részre vágjuk, megtöltjük krémmel, tetejét és oldalát is megkenjük krémmel, megszórjuk reszelt csokoládéval, és tetszés szerint díszítjük.
Krém:
1 1/2 l tej, 200 g kristálycukor, 20 g kakaó, 200 g vaj.
Elkészítés:
A cukrot meg a kakaót elkeverjük a tejben, beletesszük a vajat, és állandóan keverve felfőzzük. A krémet hűlni hagyjuk, időnként megkevergetjük, és amikor már megdermedt, megtöltjük vele a tortát.
A mandulaszemeket aprítógépben finomra őröljük először magában, majd a kókuszreszelékkel, a beáztatott mazsolával, és egy evőkanál kakaóval. Egy tortaforma aljára szépen nyomkodva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába b...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortalap Kimérjük a hozzávalókat, - első edényben a lisztet a sütőporral (elkeverjük), - második edényben a cukrot, tejet, olajat, tojássárgájákat (elkeverjük), - harmadik ed...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz