20 dkg reszelt alma
ízlés szerint fahéj
20 dkg cukor
2 tojás
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
15 dkg margarin
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A reszelt almát fahéjjal ízesítjük,majd habosra keverjük a tojások sárgájával,cukorral és margainnal.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjéből vert habot.Őzgerincben ,180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat. Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, sütőport, mézes sütemény fűszerkeveréket, kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. V...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű