30 dkg cukor
másfél tojás
30 dkg hámozottan mért reszelt alma
5 dk olvasztott zsír
reszelt citromhéj
törött fahéj
30 dkg liszt
sütőport
Mindezt összekeverjük, vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, hidegen lekvárral töltjük, de porcukorral meghintve anélkül is finom!
Roppant egyszerűen elkészül, a csokin kívül minden száraz hozzávalót tegyél be egy tálba, vegyítsd el, add hozzá a nedves hozzávalókat és kézzel dolgozd össze az egészet. Nem kell...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. La...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a deszkára szitáljuk és egy kis mélyedést nyomunk bele. A vajat, porcukrot, és a sót a mélyedésbe tesszük. gyengén összekeverjük, majd a tojás sárgáját is hozzá tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű