30 dkg liszt
24 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kg alma
Porcukor
Fahéj
vaníliáscukor
zsemlemorzsa
maréknyi vágott dió
A lisztből, a margarinból, a tojássárgájából, a tejfölből és a cukorból tésztát gyúrunk. Jól eldolgozzuk, majd 2 cipóra osztjuk és betesszük a hűtőbe kb. fél órára. Ezután tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. A kivajazott, lisztezett tepsi aljára tesszük az első tésztaréteget, szórunk rá kevés morzsát. Rászórjuk a reszelt almát, közben meghintjük fahéjjal és vaníliáscukorral. Az alma tetejére újra kevés morzsát hintünk, majd lefedjük a második cipóból kinyújtott tésztával. A tojásfehérjével megkenjük, majd villával megszúrkáljuk. Tetejére vágott diót hintünk. Előmelegített sütőben sütjük. Miután a sütőből kivettük, rögtön cukorral hintjük be, hidegen vágjuk fel.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokat egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Ragacsos masszát kapunk. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A masszából kis golyók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimagozom a meggyet, hogy legyen egy kis ideje levet ereszteni. Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját összekeverem a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegíteni 180 fokra. Közepes méretű, magasabb falú tepsit kibélelni sütőpapírral. Tojásfehérjét kemény habbá verni. Sárgája+cukor:fehéredésig keverni. +liszt+kakaópor....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes