menu

Családireceptkönyv.hu

Almás rétes gazdagon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag 6 lapos vagy 2 csomag 4 lapos réteslap,
1/2 dl olaj,
50 dkg megtisztított alma,
15 dkg sárgabaracklekvár,
10 dkg durvára vágott dió,
10 dkg mazsola,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
ízlés szerint cukor,
1 tojás,
1 evőkanál citromlé.

Elkészítés:


A töltelékhez a tojást habosra keverjük. Az almákat lereszeljük, a levét kinyomjuk. Az almalével és a citromlével kenhetőre keverjük a lekvárt, majd hozzáadjuk a diót és a felvert tojást. Ebbe a mártásszerű keverékbe tesszük az almareszeléket és a megmosott, száraitól megtisztított mazsolát. Annyi cukrot keverünk bele, hogy kellemesen édes legyen. 3 evőkanál zsemlemorzsával sűrítjük a tölteléket, amelyet 10 perc múlva ismét átkeverünk és elfelezünk. A réteslapokat szétszedjük, és a felét egy benedvesített, de nagyon kicsavart konyharuhára terítjük. Kevés olajjal bepermetezzük, majd a megmaradt zsemlemorzsa felét a lap teljes szélességében rászórjuk. Ezután a fele tölteléket a tésztalap szélére egy csíkban egyenletesen felkenjük és a konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk. A rétesrudat kikent sütőlemezre helyezzük. A megmaradt tésztából a töltelékkel másik rudat készítünk, majd mindkettő tetejét beolajozzuk. Előmelegített közepesen meleg sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt szép pirosra megsütjük. Még forrón felszeleteljük, és kevés porcukorral meghintjük.

Almás rétes gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Teasütemény csokidarabkákkal
Teasütemény csokidarabkákkal

Mérőpohárra van szükség, 200 ml felel meg egy csészének. A csokidarabkák ne legyenek túl aprók, mert elolvadnak, kb. fél centis darabkák megfelelnek. (Az üzletekben kapható - sütem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - gyümölcsrizses
Palacsinta - gyümölcsrizses

Sűrű, édes tejberizst főzünk, és még mielőtt kihűlne, elkeverjük kakaóporral, mazsolával, kimagozott és félbevágott meggyel. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Placinta cu mere si blat cu unt
Placinta cu mere si blat cu unt

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marcipános - aszalt szilvás bejgli
Marcipános - aszalt szilvás bejgli

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl hideg tejben. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgát. Nem kell felfuttatni, csak keverjük össze. A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk