5 dkg mazsola
1 l tej
1 vaníliarúd
só
1 ek. margarin
25 dkg rizs
50 dkg alma
1 citrom reszelt héja és leve
4 tojás
12 dkg cukor
6-8 ek. málnaszörp
néhány szem málna
A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a tejjel, sóval és margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük, majd rálocsoljuk a citromlevet. Egy tortaformát kivajazunk, és az almaszeleteket az aljába tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját összekeverjük a cukorral, mazsolával, citromhéjjal, a habbá vert fehérjével és rizzsel, majd az almára simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Utána kiborítjuk a formából, málnaszörpöt locsolunk rá, és málnaszemekkel díszítjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Közben a gyümölcsöket meghámozom, kisebb darabokra vágom. A vajat és a cukrot abban a lábosban olvasztom f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót szépen egyesével, és kidolgozzuk. Végül beleforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk, késhát vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, világosra sütjük. Ha kihűlt , lekvárral összeragasztjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Hagyjuk megszilár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl vízben a cukrot felfőzzük. Beletesszük a kakaót, margarint (vajat), tejport, s a végén a puffasztott rizst. Ne főzzük, mert kemény lesz, csak keverjük hozzá és vegyük le a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű