menu

Családireceptkönyv.hu

Almás rizsfelfújt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg mazsola
1 l tej
1 vaníliarúd

1 ek. margarin
25 dkg rizs
50 dkg alma
1 citrom reszelt héja és leve
4 tojás
12 dkg cukor
6-8 ek. málnaszörp
néhány szem málna

Elkészítés:


A mazsolát megmossuk. A vaníliát behasítjuk, és a tejjel, sóval és margarinnal felfőzzük. Utána hozzáadjuk a rizst és lassú tűzön megfőzzük. Kiszedjük a vaníliát.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felszeleteljük, majd rálocsoljuk a citromlevet. Egy tortaformát kivajazunk, és az almaszeleteket az aljába tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját összekeverjük a cukorral, mazsolával, citromhéjjal, a habbá vert fehérjével és rizzsel, majd az almára simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Utána kiborítjuk a formából, málnaszörpöt locsolunk rá, és málnaszemekkel díszítjük.

Almás rizsfelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvi
Fordított gyümölcsös torta
Fordított gyümölcsös torta

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Közben a gyümölcsöket meghámozom, kisebb darabokra vágom. A vajat és a cukrot abban a lábosban olvasztom f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Boci szelet – foltosan túrós
Boci szelet – foltosan túrós

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót szépen egyesével, és kidolgozzuk. Végül beleforgat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isler--Fodor Judit
Isler--Fodor Judit

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, késhát vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, világosra sütjük. Ha kihűlt , lekvárral összeragasztjuk, majd csokimázzal bevonjuk. Hagyjuk megszilár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizses csoki házilag
Rizses csoki házilag

2 dl vízben a cukrot felfőzzük. Beletesszük a kakaót, margarint (vajat), tejport, s a végén a puffasztott rizst. Ne főzzük, mert kemény lesz, csak keverjük hozzá és vegyük le a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk