Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tejföl,
1 kg alma,
10 dkg porcukor,
barack lekvár
A lisztet, a margarint és a tejfölt összegyúrjuk, és alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát összegyúrjuk, majd két lapra osztva kinyújtjuk, és vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az almát lereszeljük, és 10 dkg porcukorral megpároljuk. Amikor kihűlt, a tésztalapok közepébe helyezzük, és rúd alakúra hajtogatjuk. Forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük.
Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a hozzávalókat a fenti sorrendben bepakoljuk a kenyérsütőgép üstjébe: először a langyos tejet, majd a porcukrot, a lisztet és a tetejére az élesztőt. Dagasztóprogramra...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA garit és a nyílgyökérport vegyítsd fel, öntsd fel a tejjel, keverd simára és hagyd állni 10 percet. A tojások sárágáját az édesítővel keverd fehéredésig, 2-3 percig. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd a lisztet és sütőport. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük. 3. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű