1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
5 dkg durvára tört dió,
fél citrom reszelt héja,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor.
Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, lisztezett püspökkenyérformába öntjük, és fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, fóliába csomagoljuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit/jénait/sütőtálat. Az átszitált lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport,...
Elkészítési idő: 10+40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet ledaráljuk - A keksz morzsához hozzákeverjük a kakaóport és a fahéjat, így szárazon jobban el tud keveredni. - Ezután elmorzsoljuk benne a gesztenyemasszát és a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk az előzőekhez. A narancs héját lereszeljük és kifacsarjuk a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű