40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
3 db tojás,
15 dkg darált dió,
2-3 evőkanál baracklekvár / lehet bármilyen pikáns lekvár /,
5 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
csipet só,
kevés tejföl
Elkészítése
A lisztbe keverjük a sütőport, a csipet sót, a citrom héjat, elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és annyi tejföllel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Két részre osztjuk. Az egyik részt egy kisebb kimargarinozott tepsibe reszeljük káposztareszelőn. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan belekeverjük a darált diót, 2-3 evőkanál lekvárt, a cukrot, és ezzel a keverékkel beborítjuk a tésztát. Erre reszeljük a tészta másik felét. Nem túl forró sütőben sütjük.
8-9 percet sütöttem 200 fokon. Nem mindenmentes, de finom
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, és a vajjal felfőzzük. Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt. Keverjük el alaposan, majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a gríz megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A pudnigport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, és a sütop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a cukor felével elkeverjük, a tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, és a darát belefőzzük. A tojás sárgákhoz forrón hoz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű