9 dl tej
10 dkg cukor
9 tojás
50 dkg eper
Felforralunk kilenc deci tejet tíz deka cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három deka kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. A tojások sárgáját simára keverjük egy púpos evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy deci hideg tejjel, és állandóan kevergetve szűrjük hozzá a tejet, amiben a hab főtt, meg ami a habgaluskákból lecsöpögött. Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverünk 50 deka leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret. Mély üvegtálba öntjük, tetejére habgaluskákat teszünk, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük. Jégbe hűtve kínáljuk
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük. (lehet duplán venni a tésztát) A tepsit vajjal kikenünk . A tészta felét rárakjuk a tepsire majd a babapiskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkuszt leöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a sót, vajat és a mézet és lefedjük kb 20 percre. Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a tojásokat. A túrótöltelékhez összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, szilikonos muffin sütőformába rakunk 1-1 lapos evőkanál masszát, 200 fokon 30 percig sütjük. A kisült muffinok tetejét c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű