25 dkg finom liszt
15 dkg vaj
1 tojás
Csipetnyi só
1 evőkanál cukor
1 pohár víz
A töltelékhez:
80 dkg alma
8 dkg cukor
A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a sót, a cukrot, a kis darabokra morzsolt vajt a közepébe vájt mélyedésbe szórjuk. A tojást beleütjük és egy kevés vízzel összegyúrjuk. Hüvös helye két órát pihentetjük. Ezután nyújtjuk. Egy kerek tortaforma vagy lábas segítségével szabályos kört vágunk ki belőle és a vékonya beolajozott tepsire fektetjük. Amíg a tészta pihen, az almákat meghámozzuk és karikákra vágjuk. Körkörösen a tésztára rakosgatjuk. Porcukorral megszórjuk és előmelegített sütőben nagy lánggal 15 percig sütjük. Akkor jó, ha a cukor tetején már egy kissé karamellizálódott. Melegen tálaljuk.
Az egész tojásokat, a tojássárgákat és a cukrokat egy edényben forró víz felett sűrűre keverjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lépés, hogy a tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, ha ez kész, mehet bele a két evőkanál nutella, keverjük össze a habbal. Ezután egy tálba öntsünk bele egy bögre...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűPiskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mogyoróvajat. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport. A fehérjét kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű