2 személyre
4 dl tej.
4 púpozott kanál holland kakaópor
kb. 5 szegfűszeg,
4 nagyobb fahéjdarab,
kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot
1 csipetnyi chilli
Ha 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd.
Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport,
kb. 5 szegfűszeget,
4 nagyobb fahéjdarabkát,
és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál barna cukrot (ebben nem vagyok biztos, úgyhogy kóstold meg).
Kezd el kevergetni, főzzed lassú tűzön, ne hagyd felforrni.
Amikor forrna, vagy vedd még kisebbre a lángot , vagy kicsit emeld meg az edényt, és a tűz felett kevergesd még kb. 5 percig. Ez azért fontos, mert a főzögetés alatt jól összeállnak az ízek.
Nagyon figyeld az állagát, mert az se jó, ha nagyon besűrűsödik. Szerintem akkor tökéletes, ha csak picivel sűrűbb a kakaónál.
Amikor kitöltöd, mindenképp szűrőn keresztül öntsd, mert a fűszerdarabkákat idegesítő kortyolgatni. Én néha teszek bele egy csipetnyi chilit is.
A gyümölcsökből magmentes golyókat metszünk ki. A bort összekeverjük a pálinkával és a gyümölcsre öntjük. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejszínhabokat kikeverem, hozzáadom a cukrot és a kis csomag 3in1 nescafe-t, vaníliás cukrot, és az olvasztott csokoládét. Felhígítom tejjel hogy joghurt szerű állagot kapjak maj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű4-5 dl valódi pálinkába fél dl mézet teszünk, és fűszereket: fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, ánizst, citromhéjat, pici gyömbért. Összerázzuk, tároljuk, néhány hétig. Pár alka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzőcsokoládét kis tűzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal,fűszerkeverékkel felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű