menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyekocka tükör lazurral


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kakaós réteghez
25 dkg darált háztartási keksz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál rum
1 dl tej

A gesztenyés réteghez
50 dkg gesztenyepüré
10 dkg darált háztartási keksz
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál rum

A csokiglazúrhoz Csokipari receptje alapján
1,2 dl víz
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1 dl tejszín
7 g zselatin (30 ml vízben)

Elkészítés:


A glazúrt készítjük el először. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú tűzön gyöngyöztetjük. A tűzről levéve kicsit pihentetjük, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután beleöntjük a zselatint, elkeverjük. Leszűrjük és félretesszük, időnként átkeverjük, hogy ne képződjön hártya a tetején.
A kakaós és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk. Sütőpapírt terítünk a tepsi aljába, és először a kakaós, majd a gesztenyés masszát nyomkodjuk bele.
Mire ezzel elkészülünk, a glazúr hőmérséklete éppen megfelelő lesz. Ráöntjük a süteményre, ha szükséges elsimítjuk és bő egy órát hűtőben tartjuk.
2 x 2 cm-es kockákra vágjuk a süteményt, esetleg egy szem cukorgyönggyel díszítjük.
Küldés e-mailben
BlogThis!
Megosztás a Twitteren
Megosztás a Facebookon
Megosztás a Pinteresten

Gesztenyekocka tükör lazurral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Túrós rajongóknak
Túrós rajongóknak

A tészta hozzávalói összegyúrjuk. Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Isteni kókuszkrémes
Isteni kókuszkrémes

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg krémes sütés nélkül  Marikától
Hideg krémes sütés nélkül Marikától

A krém hozzávalóit kikeverjük, sűrű krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a hozzákeverjük félig kihűlt krémhez. A végén hozzá adjuk a tojásfehérje habját. G...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bocisüti
Bocisüti

A tésztához mindent egy tálba teszünk, a kanalunkkal összekeverünk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A túrót a tojással, cukorral és búzadarával elkeverjük, majd rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk