menu

Családireceptkönyv.hu

Habors-almás-mákos lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
• 25 dkg liszt
• 0,5 csomag sütőpor
• 12,5 dk Rama margarin
• 2 darab tojássárgája
• 5 dkg porcukor
• 1 evőkanál tejföl
Tepsi kikenéséhez
• Rama
• liszt
Töltelék
• 25 dkg őrölt mák
• 5 darab alma (közepes)
• kb. 60 dkg
• 20 dkg porcukor
• 3 evőkanál sárgabarackíz
Tetejére
• 3 darab tojásfehérje (lehet több is)
• 20 dkg kristálycukor
• 2-3 ek. zsemlemorzsa.

Elkészítés:


A tojássárgákat leválasztjuk a fehérjétől. Az almát megmossuk majd a mákra reszeljük.
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával a porcukorral és annyi tejföllel amennyit felvesz rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva a hűtőbe 2 órát pihentetjük. Kikent lisztezett tepsibe kb. 30x25ös tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőbe közepesnél kicsit kiesebb lánggal (170 fok légkeveréses, gázos sütőbe 155 fok) Félig megsütjük kb. 10 perc.
A mákot a tálba szórjuk a megmosott almát ráreszeljük majd a porcukorral és a barackízzel összekeverjük. Egyenletesen a tésztára halmozzuk majd kb. 15percre a sütőbe rakjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre.
A zsemlemorzsát a mákos lepényre szórjuk, a cukros habot rásimítjuk a sütőbe visszatoljuk, kb. 20 percre kis lángra vesszük, 60-70 fok szárítjuk, fontos a hab szép fehér maradjon. Forró vízbe mártott késsel szeljük.

Habors-almás-mákos lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Lekváros linzerkarika
Lekváros linzerkarika

A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk. Így a hűtőben akár napokig is eláll a tészta és bármikor felhasználható...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Beeren-Cappuccino-Kuchen
Beeren-Cappuccino-Kuchen

Die Beeren (außer den Himbeeren) vorsichtig in stehendem Wasser waschen und gut abtropfen lassen. Beeren verlesen, je 120 g Beeren für die Dekoration kalt stellen. Übrige Beeren mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Néró
Néró

A margarint jó habosra kikeverjük a porcukorral.Egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat,majd a vaníliacukrot.Végül belekeverjük a lisztet!Csillagcsöves nyomózsákkal halmokat nyomu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kinder bueno
Kinder bueno

A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk