6 citrom
7 dl vodka
20 dkg cukor
5 dl víz
A citromokat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval lehámoztam a héjukat (a megmaradt citromokból finom limonádét készítettem). Egy csatos üvegbe helyeztem a citromhéjat és ráöntöttem a vodkát. Sötét, hűvös helyen 1 hétig áztattam a citromhéjat a vodkában.
A cukorból és a vízből szirupot főztem, és amikor kihűlt összekevertem a leszűrt vodkával. Jól záródó üvegekbe töltöttem.
A bort és vizet egy lábasba öntjük, és a tűzhelyre helyezzük. Belerakjuk a szegfűszeget, cukrot, fahéjat, vanília aromát. Az egyik citrom héját belereszeljük, majd a citromok le...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat és hűtve fogyaszd!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsöket kockára vágni (almát, körtét felesleges hámozni), összekeverni, megszórni őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, 2 citrom levével. Jöhet hozzá a cukor (barna v. nyírfacukor),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű