menu

Családireceptkönyv.hu

Limoncello


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 citrom
7 dl vodka
20 dkg cukor
5 dl víz

Elkészítés:


A citromokat alaposan megmostam, majd zöldséghámozóval lehámoztam a héjukat (a megmaradt citromokból finom limonádét készítettem). Egy csatos üvegbe helyeztem a citromhéjat és ráöntöttem a vodkát. Sötét, hűvös helyen 1 hétig áztattam a citromhéjat a vodkában.
A cukorból és a vízből szirupot főztem, és amikor kihűlt összekevertem a leszűrt vodkával. Jól záródó üvegekbe töltöttem.

Limoncello

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás forralt bor
Almás forralt bor

A bort és vizet egy lábasba öntjük, és a tűzhelyre helyezzük. Belerakjuk a szegfűszeget, cukrot, fahéjat, vanília aromát. Az egyik citrom héját belereszeljük, majd a citromok le...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Narancsvarázs
Narancsvarázs

Keverd össze a hozzávalókat és hűtve fogyaszd!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült tea
Sült tea

Gyümölcsöket kockára vágni (almát, körtét felesleges hámozni), összekeverni, megszórni őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, 2 citrom levével. Jöhet hozzá a cukor (barna v. nyírfacukor),...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás-zabpelyhes turmix
Almás-zabpelyhes turmix

A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk