2 l vörösbor,
fél kg cukor,
1 narancs vékonyra szeletelve,
1 narancs leve,
fél teáskanál őrölt fahéj,
1 dl (vagy picit több) rum,
1 üveg magozott meggy levével együtt
Ezeket összekutyuljuk, pezsgővel hígíthatjuk. Hűtőbe tesszük hogy picit összeérjenek az ízek(
A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mentaleveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve 2 napig állni hagyjuk, de naponta megkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, mézet, csersavat összefőzzük, lehabozzu, hagyjuk kihülni. A megmosott, lecsurgatott, kimagozott meggyet a többi hozzávalóval üvegbe tesszük, nagy befőttesbe. Ráöntjük a mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hűtsd le szobahőmérsékletre. Tedd hozzá a leveket és a héjakat. Rakd mélyhűtőbe 3-4 órára és keverges...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű