5 dl piros szőlőlé
1 db citromkarika
1 db szegfőszeg
fahéj
édesítőpor
Felforralunk 1,5 dl piros szőlőlevet 1 dl vízzel, félrehúzzuk. Belekeverünk 1 citromkarikát, 1 szegfűszeget, csipetnyi fahéjat, és édesítőporral ízesítjük. Kicsit állni hagyjuk.
A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, magjait kikaparjuk. A magokat és a rudat is a tejbe tesszük és felforraljuk. A tojásokat a cukorral és pár ek. tejjel simára keverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA teát a szokásos módon elkészítem, és ízesítem. Megvárom míg kihűl, üvegbe öntöm és mehet a hűtőbe.
Elkészítési idő: Hűtéssel együtt Nehézség: KönnyűSzitára öntjük s egy merőkanál, forró vízzel leöblítjük egyszer, hogy ez a víz is a spiritusba csepeSgjen. A lehűlt sűrű cukrot összekeverjük a narancslével, illetve a spiritussa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű