egy gombóc citromfagylalt
● 2 centiliter vodka
● körülbelül 1 deci száraz pezsgő
● friss mentalevél
A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, vékony pohárba öntjük, friss mentával és gyümölcsökkel díszítjük.
A tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot 4-5 evőkanál sárgabaracklekvárral összeturmixoljuk. Sűrű pépet kell kapnunk. Összedolgozzuk a darált diót a barackmasszával és a rummal (opcionális). Annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Teig ausrollen und mit einem Ausstecher Bären-Kekse ausstechen. Gesicht mit einem Stäbchen eindrücken. Mandel auf den ausgestochenen Keks legen und die Arme des Bären vorsichti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű