A morzsához:
1/2 csésze zabpehely
1/2 csésze kókuszreszelék
3/4 csésze liszt
2 ek barnacukor
5 dkg vaj
1 csipet só
A krémhez:
25 dkg mascarpone
50 dkg görög joghurt
1 vaníliarúd kikapart magja
2 ek méz
50 dkg fagyasztott málna
A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.
A tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. A tojások sárgáját a cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magozott cseresznyét 2 deka cukorral megszórjuk. A lisztet, sütőport, többi cukrot, citromhéjat, sót, fahéjat összekeverjük. A vajat és tojást hozzáöntve, robotgéppel morzsásra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a tejjel sűrűre főzzük,amíg kihűl, a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral habosra keverjük.Ha kihűlt a puding a vajas porcukorral összekeverjük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosan gombócokat formázni. Ízesíteni lehet citromlé és citromhéj. Gluténmentes morzsában meg lehet forgatni. Vanilia sodó vagy fagyi illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű