Hozzávalók
1 kg burgonya
1 pár debreceni kolbász
1 szál füstölt kolbász
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
20 dkg füstölt tarja
1 ek kacsazsír
friss lestyán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
babérlevél
fehérborecet
2 l alaplé
só
A nokedlihez:
2 ek tejföl
2 tojás
3 púpos ek liszt
friss petrezselyem
csipet só
Elkészítés
1. Serpenyőben kacsazsírt hevítünk, majd a felkockázott kolozsvári szalonna zsírját kisütjük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a szalonnával megdinszteljük. Hozzáadjuk még az apróra vágott fokhagymát, a füstölt kolbászt, egy kevés füstölt tarját. A paprikát is feldaraboljuk és szintén a többi alapanyaghoz adjuk.
3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a lábosba tesszük. Felöntjük alaplével, majd babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
4. A nokedlihez tojást, tejfölt, sót és lisztet elkeverünk, ha pihent egy keveset a tészta friss apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a levesbe szaggatjuk és puhára főzzük. Amikor a leves már majdnem elkészült, belevágjuk a friss lestyánt és fehérborecetet öntünk hozzá.
5. A debreceni kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezzel tálaljuk. Jó étvágyat!
- A megpucolt zöldbabot szükséges mennyiségű vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és megsózzuk. - Felforraljuk, majd közepes lángon főzzük amíg a zöldbab m...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagolj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesAz apró kockára vágott bébicukkiniket sós vízben megfőzöm,levéből kiszedem,mixerelem,visszaöntöm,belenyomok egy krémsajtot,fűszerezem: só,ha még kell,bors,zöldpetrezselyem,delikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben készítsük el a gombócokat: az egyik almát hámozzuk meg és reszeljük le. Adjunk hozzá fél evőkanál citromlevet, egy kis citromhéjat, egy evőkanál porcukrot és zsemlemo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű