Hozzávalók:
23 dkg bakos mandula őrlemény
15 dkg nyílgyökér liszt
2 evőkanál totu krém extra
2- 3 teáskanál himalaya só ízlés szerint
4 dkg reszelt parmezán sajt )kompromisszum)
2 db tojássárgája + 1 a kenéshez
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 evőkanál almaecet v. citromlé
2 evőkanál kacsazsír
2-3 evőkanál mák(szemes)
100-150 ml máktej vagy szénsavas ásványvíz szükség szerint
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük.A tojást,a citromlevet v.almaecetet, villával felverjük,hozzáadjuk a kacsazsírt is majd ráöntjük a száraz hozzávalókra.
Gyors mozdulatokkal összekeverjük egy kicsit átgyúrjuk,ha szükséges még adunk hozzá nyílgyökér lisztet, ha morzsálódik ,ásvány vizet,vagy máktejet, akkor jó a tésztája ha nem ragad a kezünkhöz. Folpack fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe rakjuk(,előző este is elkészíthető)Majd egyforma darabokat kézzel kiveszünk a tésztából (fagyiskanállal tökéletesen egyformák lesznek) gombolyítjuk mint a fasírtgolyókat, lelapítjuk majd megsodorjuk,lekenjük tojással és sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 220 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, ha szükséges a pogácsákat félidőben letakarjuk.
Először a diót egy kissé megpirítjuk száraz serpenyőben, de csak leheletnyit. Vigyázzunk, ne égjen meg! Ettől finomabb íze lesz a ropogósnak. Miután kihűlt, megdaráljuk. A vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 gr darált zabpehely 250 gr zsírszegény túró 100 gr kókuszzsír 1 db tojás zsírszegény sajt só
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk. A hideg vajat apróra vágjuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük (én ezt javaslom, gyorsabb, és könnyebben tudunk vele dolgozni). A túrót szitán áttörjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a sajtot, a kukoricát, a hagymát, a paprikát, a szalonnát, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű