Jég
3 zselatinlap
fél deci tej
1 dl tejszín
7 deka cukor
zöld tea por
10 g fehércsoki
hideg tejszín
ropogós tésztaostya
csoki pasztilla
csipet só
Hűtőből jég és jeges fürdő + 3 zselatinlap. Mousse alap: (angolkrém) fél deci tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája és 7 deka cukor vízgőz fölött egy habüstben készítjük.Folyamatos kevergetés mellett főzzük (ne csapódjon ki a tojássárga) Amikor krémes állagú + 1 kanál zöld tea por és 10 g fehércsokit hozzáadunk. A még meleg de nem forró krémbe tesszük a zselatin lapot. Hideg tejszínt felverünk habbá, lassú fokozaton nem teljes kemény habbá hanem lágyabb folyósabb. Ezt belekeverjük a mousseba és a mousset hűtőbe rakjuk v fagyasztóba.
Ropogós tésztás csoki ostya: gőz fölött vajat és csoki pasztillát felolvasztani és ehhez a ropogósra sütött vékony tésztatörmelék és csipet só. Két zsírpapír közé tesszük és vékonyra nyújtjuk majd hűtő.
A csokiostyából korongot vágunk. Erre kis nyomás a mousseból körbe körbe és a tetejére egy újabb korong.
A mandulát és a kókuszreszeléket daráljuk finomra. Öntsük át egy tálba. Tegyük a kókusztejet, a datolyát, a kókuszolajat, a tojást és a fűszereket a mixerbe és keverjük simára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorókrém elkészítése: A mogyorót lisztszerűvé őröljük. A csokit felmelegítjük, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk. Az egészet a mogyoróhoz keverjük, aprítóban még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nyújtjuk.Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután a tölteléket dolgozzuk össze, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű