Hozzávalók:
150 g hajdinapehely
50 g amaránt pehely
160 g kókuszreszelék
150 g mandulaliszt
90 g kókuszliszt
200 g olvasztott kókuszvaj
80 g nyírfacukor
3 evőkanál meleg víz
mandula pehely díszítésnek
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
2. Az olvasztott kókuszvajba belekeverünk minden hozzávalót és összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és kicsit lelapítjuk.
3. Díszítsük a mandulapehellyel, esetleg dióval, de önmagában is nagyon finom. 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre.
Tipp: Díszítheted aszalt gyümölccsel is, de bele is gyúrhatod, például egy kis mazsola vagy aszalt meggy nagyon feldobja az ízét és változatosabb lesz a végeredmény.
Egy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat 4 ek cukorral fehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vaníliát. Rúd esetén kaparjuk ki a belsejét. Forraljuk fel a tejet lassú tűzön a narancshéjjal (csak a sárga ré...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes-A hozzávalokat jol össze gyurjuk, ki nyujtjuk és kikent tepsibe teszük -A 9 drb tojás fehérjét habbá verjük a cukorral,egyenként hozzá adjuk a 6 tojások sárgáját -utána a citrom...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. Mješavinu za kolač uspite u posudu pa dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miksajte srednjom brzinom 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Komadiće čokolade žlicom umij...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű