menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgadinnye krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 db nagy sárgadinnye7 dl tej2 dl tejszín2 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál citromléfahéjszegfűszeg

Elkészítés:


Elkészítés:

A dinnyét vágd ketté, kapard ki a magját, és a belsejét kanalazd ki. Ha van otthon karalábévájód, azzal mutatós, apró gömböket formázhatsz. A díszítéshez tégy félre egy keveset, a többit rakd egy turmixgépbe, add hozzá a tejet, kétféle cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel és citromlével.

Ha elég sima és krémes, keverd hozzá a tejszínt. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalhatod a levest a dinnye héjában vagy poharakban, tálkákban. A tetejére rakj dinnyegömböket, tejszínhabot, díszítsd mentalevéllel.

Sárgadinnye krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tésztát tekert az alufólia köré,
Tésztát tekert az alufólia köré,

Nem beszéltünk arról, hogy mit is fogunk készíteni. Gyakorlatilag ez egy tölcsérformájú tésztakehely lesz, amibe bármit beletehetünk, a hideg pirított csirkekockáktól kezdve, a ked...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

1. A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd négyeljük fel. 2. Tegyük egy lábasba a szilvát, majd adjuk hozzá a vizet és a cukrot és a szegfűszeget. Forrástól számítva 5...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Almaleves habgaluskával
Almaleves habgaluskával

A megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Tejszínes őszibarack-krémleves
Tejszínes őszibarack-krémleves

A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk