Hozzávalók:
1 db nagy sárgadinnye7 dl tej2 dl tejszín2 evőkanál cukor1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál citromléfahéjszegfűszeg
Elkészítés:
A dinnyét vágd ketté, kapard ki a magját, és a belsejét kanalazd ki. Ha van otthon karalábévájód, azzal mutatós, apró gömböket formázhatsz. A díszítéshez tégy félre egy keveset, a többit rakd egy turmixgépbe, add hozzá a tejet, kétféle cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel és citromlével.
Ha elég sima és krémes, keverd hozzá a tejszínt. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalhatod a levest a dinnye héjában vagy poharakban, tálkákban. A tetejére rakj dinnyegömböket, tejszínhabot, díszítsd mentalevéllel.
Nem beszéltünk arról, hogy mit is fogunk készíteni. Gyakorlatilag ez egy tölcsérformájú tésztakehely lesz, amibe bármit beletehetünk, a hideg pirított csirkekockáktól kezdve, a ked...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd négyeljük fel. 2. Tegyük egy lábasba a szilvát, majd adjuk hozzá a vizet és a cukrot és a szegfűszeget. Forrástól számítva 5...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, meghámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros, fűszeres vízben feltesszük főni addig, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű