15 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg apró gomba /bármilyen lehet/
5 dkg liszt
1 közepes vöröshagyma
2 dl tejföl
1 l csontleves
1-2 babérlevél
őrölt bors
zsálya levél
kakukkfű
csemege fűszerpaprika
20 dkg kész húsos derelye
A szalonnát vágd apró kockákra, és süsd zsírjára.Szűrőkanállal szedd ki a pirosra sült szalonna kockákat, a zsírjában hervaszd meg a finomra aprított hagymát.
Szórd rá a felszeletelt gombát, fűszerezd erőteljesen sóval, borssal, zsályával, kakukkfűvel.Néhány percnyi párolás után hintsd meg pirospaprikával, öntsd fel csontlevessel.Dobj bele 1-2 babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a félretett szalonna kockákat, és forrald fel.
Add hozzá a húsos derelyét, és ha megfőtt,a liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be .Rottyantsd át egyszer, s máris mérheted méretes levestányérokba.
Forrón tálaljuk , igény szerint friss barna kenyérrel.
A hagymát megtisztítjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a meghámozott és apróra szeletelt répát, petrezselymet és zellert is, felöntjük vízzel (csak annyival am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézA csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron kipattogtatunk köménymagot, majd megszórjuk liszttel és barna rántást készítünk. Amikor már jó a rántás akkor félrevesszük a tűzről és megszórjuk őrölt pirospaprikával, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű