25 dkg Totu (nem paleozóknak túró)
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak vaníliakivonat)
10 dkg eritritol (vagy xilit) (nem paleózóknak cukor)
15 dkg kókuszreszelék
1/2 dl víz
12 kisebb eper
a forgatáshoz:
2 evőkanál kókuszreszelék
A totut, a vízzel, a citromlével, a citromhéjjal, a vanília kikapart magjaival és az eritritollal, turmixgépben vagy késes aprítóban sima masszává dolgozzuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket és 5-10 percig pihentetjük, ezalatt a kókusz magába szívja a nedvességet. A masszát 12 részre osztjuk, tenyerünkben kilapítjuk, közepére tesszük az epret, golyóvá formázzuk, végül beleforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe.
Ha a massza túl száraz lenne kevés víz hozzáadásával lágyíthatjuk, ha pedig túl lágy, akkor kókuszreszelék hozzáadásával tudjuk javítani az állagát.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm. A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük 3 tojássárgáját. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni. A lisztet, sütőport, szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom. A tésztát elfelezem. Az egyik felét t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű